Cilj psiholoških tretmana je pronaći uzrok traume, psihičkog stanja koje je utjecalo na nastanak ili tijek bolesti, uzrok loših odnosa, nedostatka energije ili neke druge situacije koja utječe na naše mentalno zdravlje, te u terapeutskom procesu osvijestiti i otpustiti negativne obrasce ponašanja i emocije što oslobađa potisnutu i zarobljenu životnu energiju.

Prilikom prvog susreta, izuzetno mi je važno sa klijentom ostvariti opušten, povjerljiv i siguran odnos, kako bi uspješnije prodrli do potisnutih emocija, simptoma i uzoraka problema koje temeljim na kompletnoj anamnezi, doslovno od začeća i nadalje kroz primarnu obitelj pridajući važnost roditeljskom utjecaju, obiteljskom okruženju i preuzetim obrascima ponašanja. Detaljno analiziram doživljene traumatične situacije, međusobne odnose u obiteljskom, partnerskom i poslovnom okruženju i emocionalnu stabilnost klijenata, koje kroz vođene procese suočavam sa samim sobom, prodirući u najskrivenije dijelove nesvjesnog i pomažem otpustiti ograničenja, čime se oslobađa put prema podizanju razine svijesti i oslobađanju negativnih aspekata koji čine bolna sjećanja i ulovljenost u trenutak traume, koji su u pravilu, uvijek događaji iz prošlog vremena. Svjesnost utjecaja vlastitih misli i emocija dovodi do radikalnih promjena koje eliminiraju ograničavajući pristup određenim područjima ili periodima života klijenta. Neugodnim i traumatskim doživljajima, možemo pridodati novo iskustvo koje će ukloniti unutarnji psihološki pritisak i bolne senzacije.

Nakon tretmana, klijet nerijetko osjeća fizičko poboljšanje i olakšanje. Dijagnosticiranjem uzroka, osvještavanjem i adekvatnim pristupom, tijelu i umu pristupam kao cjelini, vodeći terapiju kroz individualno prilagođene procese u kojem klijent prodire u duboko potisnute emocije kroz tjelesne senzacije, te otpušta naboj iz svih elemenata koji čine traumu. Nerijetko koristim ugodne meditativne tehnike kao sredstvo transformacije, kojima klijente odvodim u trenutak kada je nastala trauma, kako bi otpuštanjem, oslobodili traumu, a time i duboko potisnutu energiju.

Svojim klijentima pomažem da se oslobode unutarnjih konflikata, strahova i očekivanja, učim ih razumjeti koliko su neodvojivi od podsvjesnog uma i koliko nas um može ograničiti ili pak učiniti da živimo ispunjenim životom, svemu pronalazeći smisao i prihvaćajući sebe i svoje okruženje upravo onakvim kakvo to ono zaista i je. Nakon završenog terapeutskog procesa, klijent bi trebao imati razvijenu sposobnost postavljanja jasnih granica prema sebi i drugima i autonomiju u privatnim i poslovnim odnosima, bez osjećaja krivnje, srama ili dužnosti. Nakon uspješne terapije, klijenti prestaju biti „žrtve“ svog života i prihvaćaju odgovornost za svoj život, odluke i sve što se desilo, dešava se i što će se tek dogoditi. Cilj psihoterapije je postići mentalno i fizičko zdravlje, osjetiti zadovoljstvo i životno ispunjenje, ljubav prema sebi i drugima, znati se izraziti, zaštiti i osloboditi se opterećujućih sjećanja, iskustava i emocija. Cilj psihoterapije je cjelovitost i ravnoteža uma i tijela.

Kontaktirajte me

CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE d.o.o.

Savska cesta 41 (poslovna zgrada Zagrepčanka)

10000 Zagreb

Mail: nensi@centar-integrativne-psihologije.hr

Kontakt: 091 444 3 555

    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE
    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE

    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE