Za pomoć ili savjetovanje psihologa odlučiti ćete se kada postanete svjesni da imate određeni problem s kojim se teško nosite i koji vam stvara određena ograničenja u svakodnevnom životu, kada ste na životnoj prekretnici a nedostaje vam snaga i odlučnost za promjenom ili samo želite poboljšati neke od aspekata svog života.

Prvi susret traje 60 minuta i izuzetno je važno, to vrijeme što kvalitetnije iskoristiti. Ukoliko se klijent unaprijed pripremi i spreman je na iskrenu i otvorenu komunikaciju, to će mi omogućiti brže i preciznije dijagnosticiranje.

Dijeliti sa nepoznatom osobom svoje misli, osjećaje i intimne trenutke svog života, nije jednostavno i mnogo puta se dogodi da se klijent ne zna adekvatno izraziti ili definirati vlastiti problem, a to može dovesti do dodatne frustracije. Zbog toga je korisno, prije dolaska na dogovoreni termin, razmisliti o svim segmentima svog života, trenutnim raspoloženjem i osjećajima, proanalizirati sve veće životne promijene i događaje kojima se često u mislima vraćate sa nelagodom i pokušati odrediti čega se želite osloboditi, te si postaviti realne ciljeve koje bi željeli ostvariti. Za uspješnost terapije, vrlo je važno doći samoinicijativno, bez prisile okoline. Promjene, koje klijent očekuje nakon našeg susreta, zahtijevaju motiviranost, čvrstu namjeru, volju, kontinuirani trud i rad koji je nerijetko protkan ponovnim proživljavanjem neugodnih trenutaka, uranjanjem u dubinu svog bića i promjenom karaktera. Kao psiholog, ne postoji situacija ni emocija koju bi mogla promijeniti umjesto svog klijenta. Ne propisujem psihofarmatike koji bi umanjili psihičku bol. Ja sam neutralna osoba koja analizira, dijagnosticira, podržava, usmjerava, savjetuje, navodi na put oslobođenja putem odabranih i djelotvornih tehnika, a na klijentu je da dođe „otvorena uma“ i bez ograničenja da nove spoznaje integrira u svoj život. Tretmani su usmjereni na ublažavanje ili uklanjanje simptoma, psihičke patnje i uspostave kontrole nad vlastitim životom. Ljudski razvoj je prirodan proces, a povremena potreba za profesionalnom podrškom pomoći ima svrhu olakšati ga i osloboditi put rastu.

Kontaktirajte me

CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE d.o.o.

Savska cesta 41 (poslovna zgrada Zagrepčanka)

10000 Zagreb

Mail: nensi@centar-integrativne-psihologije.hr

Kontakt: 091 444 3 555

    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE
    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE

    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE