Područje koje se posljednjih godina sve više razvija je usmjereno prirodnom pristupu mentalnom zdravlju pojedinca, podizanje svijesti i duhovnosti i traženje podrške kroz prirodne resurse. Integracijom tradicionalnog psihološkog pristupa i korištenja prirodne medicine naglašavam potencijal tijela da se samo izliječi. Poznato je da lijekovi koji se usredotočuju na neurobiologiju, zapravo mijenjaju kemiju mozga. Primjenjujući prirodni pristup, dvije osobe sa istim simptomima će dobiti različite lijekove – što je osnovna razlika između alopatskog i prirodnog pristupa liječenju. Prirodnim pristupom tretira se osoba i njeno emocionalno stanje, a ne simptomi – jer su oni samo posljedica emocionalne neravnoteže koju želimo izbalansirati prirodnim putem.

U mojoj psihološkoj praksi, pitanje koje se najčešće, gotovo svakodnevno postavlja, glasi: „Da li mi možete preporučiti nešto prirodno ?“ .. nema pravila da li mi ga postavlja klijent koji je u posljednje vrijeme nemiran i ima problema sa nesanicom ili dolazi od klijenta kojemu je liječnik specijalista već propisao klasični, alopatski lijek za trenutno psihičko stanje zbog kojeg se obratio u ordinaciju za pomoć. Uvijek naglašavam da mi nije dozvoljeno prepisivati lijekove, jednako kao što mi nije dozvoljeno umanjivati ili ukinuti propisanu dozu ili je zamijeniti prirodnim suplementom te da su oni, u određenim situacijama neizbježni, potrebni i korisni. S druge strane i znanost potvrđuje kako lijekovi trenutno olakšavaju, potiskuju i ublažavaju simptome i određena emocionalna stanja, no ne rješavaju uzroke problema. Da bi problem riješili u cijelosti, nužno je pronaći uzrok i pristupiti mu na adekvatan način. To je moguće ostvariti kroz  terapeutski pristup i otvorenost klijenta osobnoj promijeni, ali također, postoje provjereni i djelotvorni, u potpunosti prirodni lijekovi koji podupiru procese i djelotvorno utječu na postizanje mentalne ravnoteže koja može dovesti do potpunog emocionalnog i tjelesnog ozdravljenja. Najveća nagrada mom radu je promatrati klijenta kako doživljava suptilne i duboke promjene na svim nivoima, koja imaju konkretan utjecaj na bolju kvalitetu njihovih života. Osobno, veliku pažnju i povjerenje pridajem provjerenim prirodnim lijekovima, a u Centru integrativne psihologije, preporučujem samo ono što i osobno odabirem za sebe, svoju obitelj i prijatelje i za što sam, osim osobnog iskustva, prošla edukaciju koja me osposobljava za rad sa odabranim prirodnim suplementima. Klijent će, već nakon prvog dolaska, sa sobom ponijeti lijek koji djeluje bez kontraindikacija, potpuno prirodan i personalizirano pripremljen za stanje koje je potrebno neutralizirati.

 

„Zdravlje postoji onda kada je postignut potpun sklad između Duše, uma i tijela: i taj sklad, i jedino taj sklad, mora biti dostignut da bismo postigli potpuno izlječenje.“

Edward Bach, 1931.

Kontaktirajte me

CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE d.o.o.

Savska cesta 41 (poslovna zgrada Zagrepčanka)

10000 Zagreb

Mail: nensi@centar-integrativne-psihologije.hr

Kontakt: 091 444 3 555

    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE
    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE

    CENTAR INTEGRATIVNE PSIHOLOGIJE